Parim steik. Mida oled eales maitsnud

Marmorjas veiseliha

On avalik saladus, et marmorjat veiseliha ehk Anguse tõugu veiste sertifitseeritud liha peetakse kõikjal üle kogu maailma kuningate toiduks, sest niisuguse liha õrna maitse tagab eriline karjakasvatustehnoloogia, mis võimaldab toota pehmemaitselisi veisefileesid. Selles valdkonnas on kõikidel maadel ja kõikidel karjapidajatel omaenda saladused – mõni talumees joodab oma pullidele spetsiaalset margiõlut, teised masseerivad neid erilisi võtteid kasutades, mõned aga mängivad kariloomadele ette Bachi ja Chopini heliteoseid. Kõiki neid vahendeid rakendatakse selleks, et toota parimat marmorjat veiseliha, mida serveeritakse kui delikatessi.


Nimetuse “marmorjas veiseliha” kasutamine viitab asjaolule, et niisugune liha meenutab marmorit, sest selle kiudude joonis ja muster näevad välja nagu too kaunis kivi. Lihtne rasvamuster kujuneb noorte pullide koes välja erilise ja keerulise karjapidamistehnoloogia rakendamise tulemusena. Tänu üliõhukestele rasvakihtidele on marmorja loomaliha maitse erakordselt hõrk ja õrn ning sellist liha hindavad kõrgelt hea toidu armastajad kogu maailmas.


Marmorja veiseliha peamine saladus seisneb selles, et roogade valmistamisel ei kasutata parima maitse saavutamiseks mitte erilisi toiduretsepte, vaid erilist laadi liha.


Euroopa Liidu riikidesse tarnitava marmorja liha kogused on rangelt piiratud. Tulevased tarned on juba paljudeks aastateks ette ära jagatud. Just nimelt seepärast pakutakse marmorjast veiselihast biifsteeke üksnes vähestes Euroopa restoranides.


GOODWIN on praegusel hetkel ainus kõnealust erilist lihaliiki pakkuv restoran Balti riikides ja üks vähestest sellistest restoranidest kogu Põhja-Euroopas. Seda delikatessliha tuuakse Eestisse Austraaliast ja osaliselt ka Ameerika Ühendriikidest.


Austraaliast tarnitud marmorjas veiseliha annab kokkadele võimaluse valmistada oivalisi söömaaegu ja roogi erinevate, nii Jaapani, Ameerika, Euroopa kui ka Aasia köökide traditsioone järgides. Tänapäeval peetakse Austraalia veiseliha paljudes riikides kõige paremaks lihaks üleüldse. Muidugi on kõige kuulsamaks ja seega ka kõige populaarsemaks liharoaks klassikaline biifsteek ehk lihalõik ehk steik. Meie restoranis te saate tellida kõige kuulsamaid, sajanditevanuseid tavasid järgides valmistatud steike, mille hulka kuuluvad näiteks New Yorgi steik ja antrekoot ehk rib eye steak või veisefilee õrnast keskosast lõigatud filet mignon. Selline võimalus on tõepoolest ainulaadne!


                  

Reserveerimine

Palun valige restoran oma asukoha lähedal ja täitke broneeringu vorm.

* Tingimuseks on, et tärniga märgitud lahtrid peavad olema täidetud.